2

Make no little plans; they have no magic to stir men’s blood and themselves will not be realised. Make big plans; aim high, and in hope and work, remembering that a noble, logical diagram once recorded will never die.

Daniel Burnham, 1910

Profiel

Vasco da Silva is oprichter en directeur van VSAP.  In het werk van Vasco da Silva zitten vrijzinnige referenties aan bewonderde grote voorbeelden als Le Corbusier, Alvar Aalto, Alvaro Siza en Gerrit Rietveld. Vanaf het begin heeft het bureau een steeds duidelijker eigen handschrift ontwikkeld. De stijl is in drie woorden samen te vatten als modern, duurzaam en tastbaar (warm).

 

De beleving van architectuur wordt niet louter bepaald door vorm en ruimte van gebouwen, maar ook door de materialisatie ervan. In de ontwerpen van het bureau worden bij voorkeur natuurlijke materialen als hout, natuursteen, baksteen, beton, staal, glas, koper en zink toegepast. Het bureau beoogt mede hierdoor duurzame en tijdloze gebouwen te realiseren. De architectuur van het bureau straalt tevens het optimisme uit waarmee binnen het bureau aan de plannen gewerkt wordt. 

 

Het bureau heeft een platte organisatie, waardoor de communicatielijnen kort zijn. De werkwijze kan gedefinieerd worden als een combinatie van analyse en intuïtie. De ontwerpopgave staat centraal en van daaruit wordt, over de randen van het tekenbord, gezocht naar het unieke, het eenmalige van iedere opdracht.

Vasco da Silva, juni 2009

RANDOM
ARCHIEF
website door Zite Media