BUSINESSCENTER MOLENWATERING

Beschrijving: Kantoor- en bedrijfsverzamelgebouwen
Locatie: Curieweg, Spijkenisse
Opdrachtgever: IN.OG Onroerend Goed
Project team: Vasco da Silva, Vincent van Unen, Michel Zethof
Co-makers: Bouwbedrijf De Leeuw
Omvang: 6840m2 BVO
Status: gerealiseerd
Fotografie: Joost Brouwers + VSAP

Op bedrijfsterrein Molenwatering in Spijkenisse zijn vier be-drijfsgebouwen ontwikkeld op een driehoekig kavel wat grenst aan openbaar groen. Om vanaf de openbare weg zicht op het groen te houden zijn de bedrijfsgebouwen dwars op de ontsluitingsweg geplaatst. Door zorgvuldige plaatsing zijn de volumes echter niet loodrecht maar met een hoekver-draaing ten opzichte van die weg geplaatst zodat iedere bedrijfsruimte vanaf de weg zichtbaar is. Door materiaalge-bruik, vorm en detaillering ontstaat een sterke eenheid binnen het plan. Vanaf de openbare weg zorgt de repetitie en ritme van de vier koppen van de gebouwen voor een sterk effect. Omdat het stedebouwkundige uitgangspunt was dat er in de rooilijn gebouwd moest worden op de driehoekige kavel heeft het laatste gebouw in de serie een driehoekige plattegrond/ vorm. Dit gebouw markeert met zijn scherpste hoek de entree van het bedrijfsterrein.